Σάββατο 4 Μαρτίου 2017

Λαογραφικό Μουσείο Βισταγής


                                  Λαογραφικό Μουσείο Βισταγής



  Ένα πραγματικά διαμορφωμένο μουσείο από υπάρχοντα και αναμνήσεις βρίσκεται στην Βισταγή Αμαρίου. Αξιόλογη είναι  η προσπάθεια του Πολιτιστικού Συλλόγου του χωριού που μαζί με την βοήθεια των συχωριανών δημιούργησαν αυτόν τον υπέροχο χώρο. Αξίζει κανείς να το επισκεφθεί με την πρώτη ευκαιρία.

 Λίγα λόγια για το μουσείο...


   Το Λαογραφικό μουσείο βρίσκεται στο παλιό σχολείο του χωριού στο εκκλησάκι του Αη-Γιώργη λίγο πιο πάνω από την κεντρική πλατεία της Βισταγής. 
  Σε ένα σχετικά μικρό χώρο, μπορεί κανείς να γνωρίσει την κρητική κουλτούρα όσον αφορά την καθημερινή ζωή στην ορεινή Κρήτη τα παλαιότερα χρόνια. Πολλές αναμνήσεις ξυπνούν βλέποντας την αναπαράσταση μιας γυναίκας να υφαίνει στον αργαλειό, τα αντικείμενα που χρησιμοποιούσαν οι αγρότες στις διάφορες ενασχολήσεις τους με τη γη, τα εργαλεία του τσαγκάρη καθώς και  άλλα πολλά που μπορεί κανείς να δει, να θυμηθεί και να γνωρίσει σε αυτό το μουσείο.

   Όπως λοιπόν λέει ένα γνωστό ρητό "για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι", δεν πρέπει να χάσει κανείς την ευκαιρία να το επισκεφθεί. 

   Ένα μεγάλο μπράβο στο Δ.Σ του συλλόγου και σε όσους συντέλεσαν σε αυτή την προσπάθεια.




    Φωτογραφική επιμέλεια: Άννα Σφακιανάκη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου