Τρίτη 25 Ιουλίου 2017

Πολιτιστικές Εκδηλώσεις στην Βισταγή.






Ο Πολιτιστικός Σύλλογος της Βισταγής σε συνεργασία με την νεολαία της, διοργανώνουν πολιτιστικά δρώμενα που θα διεξαχθούν κατά τη διάρκεια του Αυγούστου. 

Συγκεκριμένα, η περίοδος των εκδηλώσεων εγκαινιάζεται το Σάββατο 5.08.2017 με την Εθελοντική Αιμοδοσία σε συνεργασία με τον σύλλογο εθελοντών  Δότες Ζωής στις 10:00 π.μ έως την 1:00 μ.μ στον χώρο του πολιτιστικού κέντρου της Βισταγής από χωριά της επαρχίας Αμαρίου, Αποστόλοι, Θρόνος, Νεύς Αμάρι, Πλατάνια και Βισταγή που θα αιμοδοτήσουν το ιδεώδες του εθελοντισμού. Αξίζει να σημειωθεί ότι θα γίνουν λήψεις δείγματος (επιχρίσματος) μυελού των οστών. Στα πλαίσια αυτής της δράσης θα γίνει σχετική ενημέρωση την Κυριακή 30 Ιουλίου στις 7:00 μ.μ με θεματολογία "Εθελοντική Αιμοδοσία" και "Δωρεά μυελού των οστών"

Εν συνεχεία ακολουθεί η Κρητική Παραδοσιακή Καντάδα, που ξεκινάει στις 7:00 μ.μ και τόπος προσέλευσης στην κεντρική πλατεία του χωριού. Διασχίζοντας όλα τα σοκάκια με παραδοσιακούς καλλιτέχνες και χωριανούς αναδεικνύοντας έτσι την παραδοσιακή κουλτούρα και φιλοξενία του τόπου. Τέλος, η κατάληξη θα γίνει στην κεντρική πλατεία για να συνεχιστεί το γλέντι μέχρι τις πρωινές ώρες. 

Ακολουθεί, το καθιερωμένο Κρητικό Πανηγύρι με το συγκρότημα του Αντώνη Μαρτσάκη, το Σάββατο 12.08.2017 και ώρα 9:00 μ.μ. στην καινούργια πλατεία.


Επίσης, για πρώτη φορά διοργανώνεται Μουσική Παράσταση από την Πόλη ως την Κρήτη, την Παρασακευή 18.08.2017 και ώρα 10:00 μ.μ, που θα μας διασκεδάσει το συγκρότημα του Ισίδωρου Πάτερου, Στέφανου Δορμπαράκη και Γιάννη Σφακιανάκη στο χώρο της κεντρικής πλατείας. 

Τέλος, την Κυριακή 20.08.2017  θα πραγματοποιηθεί η ανάβαση στο Ορειβατικό Μονοπάτι.  Έναρξη από το παλιό σχολειό, διασχίζοντας την καθιερωμένη διαδρομή και τερματίζοντας στην τοποθεσία Τσικαλά.


Σας περιμένουμε όλους για έναν Αύγουστο γεμάτο διασκέδαση! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου